In album: Picture Box

Share album
«  <   1  2 > »

Audi TT Velgen

Audi TT Velgen Picture Box
https://www.wheelpoint.nl/velgen-voor/audi/TT

Het materiaal waarvan de de meeste Audi TT velgen gemaakt zijn is lichtmetaal. Lichtmetaal heeft als extra voordeel dat het enorm stevig is, maar daarnaast ook bijzonder licht. Het materiaal lichtmetaal is een aluminium legering, een combinatie van aluminium met andere soorten metaal. Vaak bestaat het uit een legering van aluminium, staal koper, silicium, mangaan en als voorbeeld ook magnesium. In uitzonderlijke gevallen is een velg voor het grootste deel uit magnesium gemaakt, vaker gebruikt men echter een mengsel. Velgen geheel uit staal zijn ook verkrijgbaar maar deze zijn zwaar en vaak minder mooi. Lichtmetalen en aluminium basis velgen hebben een verfijnder uiterlijk en voeren de warmte beter af. Soms bepaalt een velg ook voor een deel hoe de auto rijdt. Een Audi TT met velgen van licht metaal kan beter rijden dan een zelfde auto met stalen velgen. Het gewicht speelt ook een rol in het brandstofverbruik, hoe lichter de velg hoe zuiniger de auto rijdt. Natuurlijk is het gewicht van velgen ten opzichte van de auto niet heel significant. Tegenwoordig beschikken alleen de reservewielen stalen velg. De velg is is minder mooi en met een grootte hoeveelheid gaten tracht men het gewicht te verminderen.

Het uitkijken naar velgen voor je Audi TT kan een hele opgave zijn. Er zijn vele verkopers en die zijn allen vinden dat hun velgen de juiste en best geprijsd zijn. Uiteraard kan je originele velgen bestellen, maar die zijn vaak erg prijzig. Velen wijken daarom uit naar Chinese velgen of vervangende Europese velgen voor hun Audi TT. Chinese merk velgen zijn alleen van een veel minder goede kwaliteit dan de Europese merk velgen. Als je de Chinese velgen legt tegenover met Europese neppe velgen dan merkt men vaak dat de Europese aftermarket velgen van een betere kwaliteit zijn dan de Chinese merk velgen. De kleur is opvallender mocht het om de geverfde model gaan, de velgen zijn steviger en vaak minder gevoelig voor krassen. ga je zoeken naar nieuwe velgen voor je Audi TT, dan stellen wij voor te kiezen voor Europese aftermarket velgen in plaats van van de Chinese velgen.

De kleur van je auto is erg subjectief, toch is er wel een trend zichtbaar. De meest populaire autokleur is wit, gevolgd door grijs en zwart. De meest gekozen kleuren voor de lak van een Audi TT zijn dan ook zwart en wit. Ook blauw en zilvergrijs zijn erg populaire kleuren. Met zwart en wit zit je eigenlijk altijd goed bij een auto vandaar dat deze kleuren er een hype zijn. Grijs zit er tussenin en heeft het grote voordeel dat vuil minder opvalt. Dit zorgt ervoor dat grijs een zeer in trek kleur is, momenteel na wit de meest in trek kleur in geheel Europa. In Nederland staat grijs zelfs op de eerste plek. Een wat meer kleurrijke optie welke erg populair is,is blauw. Ook voor de Audi TT is blauw als een in trek kleur. Sportieve bestuurders zullen ook graag rood als kleur kiezen, rood past immers goed bij snelheid en gevaar. De steeds warmer wordende zomers spelen ook een rol in de keuze van lichtere kleuren zoals zilvergrijs en wit. De auto's in die kleur zijn koeler dan hun tegenhangers in andere kleuren. Kwa veiligheid zijn wit en lichte grijstinten ook erg goed, deze auto's zijn veel minder vaak betrokken bij ongelukken omdat ze meer opvallen in het donker.

Autodiefstal komt helaas veel voor. Je kan diefstal helaas nooit helemaal voorkomen. Om zoveel mogelijk te voorkomen dat iemand jouw Audi TT steelt kun je gelukkig een aantal maatregelen treffen. Je eerste optie is het kopen van een autoalarm. Auto's uitgerust met een alarm zullen minder snel gestolen worden dan auto's zonder alarm. Het nadeel van een alarmsysteem is dat je deze aan en uit zet met een draadloze verbinding. Slimme autodieven kunnen dit signaal opvangen en zo een tweede sleutel van de auto maken. Ze laten het alarmsysteem afgaan, wachten tot je het uitschakelt en maken een duplicaat sleutel. Ze zetten vervolgens het alarmsysteem uit en nemen de auto mee. Dit kan voorkomen worden door als extra beveiliging een startonderbreker aan te schaffen voor de Audi TT. Deze zorgt ervoor dat de auto niet gestart kan worden zonder speciale sleutel of klein apparaat. De combinatie van een alarmsysteem en startonderbreker zal diefstal in veel gevallen een stuk minder makkelijk maken. Je kunt de auto ook voorzien van een aantal 'track and trace' chips. Mocht je auto gestolen worden kun je op bijvoorbeeld je telefoon je auto traceren. Je kan dan de politie inschakelen en de auto terughalen waar hij staat. Naast de auto zelf komt het ook voor dat dieven velgen of kentekenplaten meenemen. Velgen kun je beveiligen met speciale bouten. De kans dat de dief deze sleutel bij zich heeft is kleiner dan de kans dat de dief alleen een standaard sleutel bij zich heeft. Om kenteken diefstal te voorkomen kun je de platen vastzetten met popnagels in plaats van schroeven. Popnagels kunnen er niet uitgeschroefd worden.

Comments

Add Comment

Please login to add comments!