In album: Picture Box

Share album
«  <   1  2 > »

Audi A4 Velgen

Audi A4 Velgen Picture Box
https://www.wheelpoint.nl/velgen-voor/audi/A4

Deze vraag is niet makkelijk te beantwoorden. Wat voor de ene prachtig is kan een ander als afstotend ervaren. Wil je een andere maat velgen op je Audi A4, dan zal dat meestal mooier zijn dan de gewone maat velgen. Let er wel op dat je niet 'te' groot gaat. De velgen moeten passen bij de auto, dan vinden mensen het fraai. Plaats je super kleine velgen bij een grote auto of super grote velgen voor een kleine auto, dan vinden de meeste mensen dat misschien niet mooi. De standaard velgen kunnen je een beeld geven van welke maat velgen passend en nog mooi is voor je Audi A4. Als je voor grotere velgen kiest, ga dan twee inch boven de standaard maat zitten, dit geeft een mooi resultaat. De velgen zullen zo vaak in verhouding met de auto goed tot hun recht komen. Ga je meer dan 2 inch omhoog dan worden de velgen vaak te groot gevonden. De meeste mensen zullen velgen welke groter zijn dan de standaard maat mooi vinden. De autobanden worden iets smaller, en vanaf de zijkant is er dus minder band te zien. Mensen zien liever een mooie velg dan een stuk rubber, zo heeft een bredere velg vaak de voorkeur. Extreem grote velgen zien er echter weer onnatuurlijk uit. Ook verminder je daarmee het rijgenot omdat de banden dan zo dun worden dat je elk hobbeltje in de weg meteen in je lijf zal voelen tijdens het rijden. Grote velgen zijn dus mooi, maar ze moeten wel in balans zijn met de auto. Wil je altijd goed zitten, schuif dan 2 inch omhoog.

Om te weten te komen of de gloednieuwe band op jouw Audi A4 velgen past kun je twee dingen doen, namelijk: kijken naar de maat of meten. Kijken naar de maat is het snelst, vaak staat de maat van de velg ergens op de velg. Soms is dit echter niet het geval en zal je moeten meten. Meestal staat de maat op de banden afgebeeld, meten is dus vaak niet nodig. Het past als de maat van de band en de velg gelijk zijn. Als je de maten niet weet dan zal je moeten meten. Meet allereerst de diameter van de velgen. Meet dan de diameter van de autobanden. Komen deze maten overeen dan zit je goed. Meet wel van onder de rand van de velg, de band moet natuurlijk wel in de velg kunnen vallen. Is de diameter van je velg 17 inch dan zal het gat van de band kleiner zijn dan 17 inch zodat deze in de velg valt. Dit verschil moet klein zijn, is het gat van je band bijvoorbeeld 15 inch dan is het verschil te groot. Wat tevens van belang is naast de juiste diameter is de juiste breedte. Om deze te meten meet je van de rand van de velg naar de andere rand. Dit is de bandbreedte. Meet vervolgens ook het wiel in de breedte van rand naar rand. Komen de maten overeen of is de afwijking minimaal (een paar millimeters, 1 of 2) dan is het goed.

Jouw Audi A4 waxen is een uistekende manier om de lak te beschermen en jouw Audi A4 er helemaal top uit te laten zien. Belangrijk bij het waxen is dat je hiermee begint zodra de Audi A4 helemaal schoon is. Zand, stof en ander vuil kunnen krassen veroorzaken en wax op vuil smeren zal weinig resultaat geven. Was dus eerst je auto goed. Zodra je de auto hebt schoongemaakt is het tijd deze te laten drogen of af te nemen met een doek. Is je auto schoon en droog dan kun je beginnen met het waxen. Waxen kun je zowel handmatig doen als machinaal. Ga je handmatig te werk neem dan een schone doek, een vaatdoek is hier bijvoorbeeld geschikt voor en breng daarna de wax aan op de doek. Wrijf nu in een draaiende beweging alle lak in met de wax. Belangrijk is dat je de wax goed en evenredig verdeeld, ook krachtig inwrijven is belangrijk. Je moet dus een beetje duwen wil je goede resultaten behalen. Nadat je de Audi A4 volledig in de wax gezet hebt kun je genieten van een mooie auto. De wax beschermt de lak, water zal gemakkelijker van de auto glijden wat zorgt voor het langer hebben van een schone auto. Ook vogelpoep heeft minder invloed op de lak zodra je deze goed in de wax hebt staan. Belangrijk is wel dat je voorkomt dat de wax op de ruiten van je Audi A4 terecht komt, wax verminderd het zicht wat de verkeersveiligheid niet ten goede komt. Ga je machinaal aan de slag, dan gebruik je een accu-tol of tol op netstroom. Als opzetstuk gebruik je in zo een geval een ronde schijf met een zachte stof. Smeer wat wax op het opzetstuk (hier zijn speciale opzetstukken voor te koop) en wrijf het met gemak egaal uit over de gehele auto. Let op dat je altijd wax op het opzetstuk hebt zitten,omdat je anders krassen kunt krijgen . Houd het opzetstuk ook goed schoon. Zand en dergelijke maken ook krassen, bekijk voor je begint op de aanwezigheid van vuil op het opzetstuk.

Ben je van plan een gebruikte Audi A4 te bestellen dan zijn er sommige zaken waar . De belangrijkste zijn de kilometerstand, de remblokken, lakschade en deukjes, steunbalken van de auto, de wiellagers en de motor. Belangrijk aan de kilometers is dat deze je een idee kan geven van de waarde van de Audi A4. Een hogere stand leidt tot een kleinere waarde van de auto, een auto gaat een keer kapot en een hoge kilometerstand kan betekenen dat deze auto in haar laatste levensjaren zit. Vraag bij de koop het keuringsboekje, is die geschiedenis er niet, dan doe je er verstandig aan de auto te laten. Bij elke keuring staat de stand die de auto op dat moment heeft. Kijk naar het verschil in kilometers tussen de laatste 2 keuringen om zo te kunnen berekenen hoeveel kilometer er nu op de teller zou moeten staan. Wijkt dit af of staat er minder dan bij de laatste keuring dan is er mogelijk mee gesjoemeld. Bekijk de Audi A4 ook goed op schade aan de lak. Schade aan de lak welke serieus is kan aantonen dat er misschien grotere schade is. Controleer ook altijd, desnoods met behulp van een spiegel, de steunbalken onder de auto. Zit hier roestige plekken op, dan is het kopen van deze auto mogelijk niet verstandig. Ook als je diepe deuken ziet dan is het verstandiger om te gaan kijken naar een andere verkoper, steunbalkschade betekent meestal dat de auto erg heeft gehad. Rijd altijd een stukje in de Audi A4 alvorens je deze aanschaft. Doe dit met de radio uit en de ramen open. Luister naar het geluid van de auto tijdens het remmen. Hoor je een piep dan zijn de remmen waarschijnlijk versleten en tikkend geluid kan een probleem met de motor zijn. Hoor je tijdens het rijden vooral in de bochten tikken dan zijn de wiellagers op. Als de motor afwijkend klinkt is dit vaak een slecht teken. Start de motor niet meteen? Dan is de accu misschien niet goed. En blijft de motor goed stationair draaien? Dat zijn allen goed te controleren punten om op te letten.

Comments

Add Comment

Please login to add comments!