In album: Picture Box

Share album
«  <   1  2 > »

Audi A3 Velgen

Audi A3 Velgen Picture Box
https://www.wheelpoint.nl/velgen-voor/audi/A3

Aantasting van je velgen, het is iets wat je natuurlijk liever vermijdt. Velgen zijn prachtig als ze in een uitstekende staat vertoeven, zijn ze echter aangetast dan verliezen ze hun mooiheid gauw. De veel voorkomende schade zijn krassen, los daarvan zijn ook deuken in de rand veel te zien. Schades aan de velgen van een Audi A3 ontstaan vaak door het botsen tegen van stoepranden bij het parkeren. Ook als je een bocht te krap of te groot neemt en hierbij de stoeprand of andere wegdekverhoging raakt ontstaat er vrijwel altijd gelijk schade op de autovelg. Beschadegingen kunnen ook komen door het beklimmen van een stoep, zeker in combinatie met een te zachte band. Dit kan zorgen voor deukschade aan de velgranden. Bij het vervangen van de banden op een velg kan daarnaast ook schade ontstaan, zeker bij foutief gebruik van gereedschap. Een andere reden van schade aan de velgen van een Audi A3 kan steenslag zijn, de mogelijkheid dat steenslag echter een grootte schade maakt is vrij klein.

Roest op je Audi A3 velgen is natuurlijk geen mooi gezicht, erg veel roest kan daarnaast ook gevaarlijk zijn. Roest maakt de velg zwakker immers en als de roest bij de bevestigingsgaten zit kan dit ervoor zorgen dat de velg verzwakt. Roest dien je daarom altijd te behandelen. Om dit te doen schuur je de roestplek weg met schuurpapier. Zodra alle roest is verwijderd vul je de velg op met een epoxy of met aluminium plamuur. Zodra dit droog is (drogen gaat het beste met behulp van een warmtelamp) schuur je de gehele velg op met schuurpapier korrel 1000. Hierna dient de velg ingespoten te worden met een primer en daarna met velgenspray. Daarna kun je nog een transparante lak aanbrengen om de velg extra goed te beschermen tegen roest. Zie je enkel een klein roestplekje, bijvoorbeeld in een deukje, kun je dit plekje behandelen, eventueel opvullen en met een lakstift kleuren. Dit is goedkoper en kost minder tijd. Uiteraard werkt de eerder beschreven oplossing beter, je velg zal weer als nieuw zijn. Het nadeel is vaak wel dat je kleurverschil gaat zien in de kleur van de velgen. Wil je opnieuw spuiten en lakken dan is het aan te raden alle velgen opnieuw te spuiten. Velgen zonder roest, deuken en krassen hoef je dan uiteraard niet op te vullen wat wel tijd bespaart.

In de winter is het belangrijk dat je een goede vastigheid hebt op de weg met de banden van je Audi A3. Hiervoor kun je speciale winterbanden aanschaffen. Winterbanden hebben een beter profiel waardoor sneeuw en regen gemakkelijk van de banden komt. Daarnaast zijn winterbanden van een ander materiaal gemaakt wat een betere grip geeft. Winterbanden voor de Audi A3 zijn daarom sterk aan te raden zodra de winter start. Wanneer je in de winter naar het buitenland gaat (bijvoorbeeld voor de wintersport) zijn winterbanden de juiste keus. Winterbanden zijn in Nederland niet verplicht maar in andere landen om ons heen kunnen speciale banden wel verplicht zijn. Enkele goede winterbanden zijn bijvoorbeeld: Pirelli met de Cinturato Winter, Michelin met de Pilot Alpin PA4 en ook GT Radial met de Champiro Winterpro HP. Dit zijn uitstekende banden als winterbanden voor jouw Audi A3. De winterbanden kun je eenvoudig in een garagebedrijf om de velgen van jouw Audi A3 laten leggen. Je kunt de banden ook zelf om de velgen leggen, door middel van een bandenlepel. Uiteraard kan je ook de keuze maken om naast de banden ook een extra set velgen aan te schaffen zodat je sneller de wielen kunt verwisselen. Dit is vrij goedkoop en een makkelijker.

De Audi A3 is zeer geschikt om mee op vakantie te gaan. De veilige, comfortabele auto biedt laadruimte om alle spullen eenvoudig mee te nemen. Denk wel altijd na over de regelgeving met betrekking tot auto's in het land waar je op vakantie gaat, maar ook de landen waar je doorheen rijdt. In de meeste landen is een geel of oranje hesje verplicht, ook kunnen vignetten verplicht zijn. In sommig landen is ook een brandblusser verplicht en in Duitsland is het verplicht om als je lenzen of een bril draagt een reserve paar lenzen of bril bij je te hebben. Een gevarendriehoek en EHBO-kist is vrijwel overal verplicht. Bereid je dus goed voor, voor je vertrekt. Denk hierbij ook aan de banden. Winterbanden zijn soms verplicht, maar soms kunnen sneeuwkettingen dat ook zijn. Verder is het Natuurlijk van belang dat de auto in goed onderhouden is, controleer de verlichting en bandenspanning altijd voor je vertrekt, de olie en koelvloeistof kun je het beste even checken. Het meenemen van reservesleutels wordt vaak vergeten. Het is wel aan te raden, zodat je nog kunt rijden als je de sleutel kwijtraakt. Tot slot is het van belang dat je op de hoogte bent van de maximale snelheid waarmee gereden mag worden. Zodra je de grens over gaat staan er vrijwel altijd borden met daarop de maximale toegestane snelheid op zowel de snelwegen, provinciale wegen als binnen de bebouwde kom.

Comments

Add Comment

Please login to add comments!