In album: Picture Box

Share album
«  <   1  2 > »

Tweedehands Velgen

Tweedehands Velgen Picture Box
https://www.wheelpoint.nl/tweedehands-velgen

Soms wil je de velgen van de auto vandaan halen, bijvoorbeeld om de banden te wisselen. Het kan zijn dat de bouten van de velgen erg vast zitten. Om de bouten van de velg van jouw Tweedehands toch los te krijgen, heb je een aantal opties. Je kunt de sleutel in een doek wikkelen en met een hamer een tik geven, dit helpt in veel gevallen. De schrik van de tik van de hamer zorgt er bijna altijd voor dat de bout los komt. Een tweede optie is het verlengen van de sleutel met een metalen buis. De buis sluit je om de sleutel, vervolgens heb je meer grip en zal de bout in de meeste gevallen loslaten. Een andere optie is een elektrische sleutel. Helpen al deze dingen niet, dan is er waarschijnlijk iets mis met het schroefdraad. Soms helpt het om WD40 te spuiten, echter dit zal je wel moeten verwijderen voordat je de velg weer vast zet. Als het allemaal niet lukt kun je het beste naar de dealer gaan. Bij het vastzetten is het verstandig gebruik te maken van een momentsleutel. Met deze sleutel zet je de bouten vast, maar zijn ze ook nog los te krijgen. Je kan vaak na het vastzetten met een momentsleutel de bouten wel gewoon losdraaien met een handsleutel.

Kijk je uit naar nieuwe velgen voor je nieuwe of gebruikte Tweedehands en denk je misschien of je beter nieuwe of tweede hands velgensets kunt kopen. Beide opties hebben zowel voor als nadelen. We plaatsen deze even voor je op rij. Voordelen van nieuwe velgen: Misschien wel het belangrijkste voordeel van gloednieuwe velgen is dat ze in onaangetaste staat verkeren op het moment van de aanschaf. Een ander voordeeltje is dat je garantie krijgt op productie- en fabrieksfouten. Voordelen tweedehands velgen: Het grote voordeel van gebruikte velgen is dat ze voordeliger zijn dan nieuwe velgen. Zeker als de velgen in goede staat verkeren kan het een goede keuze zijn om geld te besparen en desondanks mooie nieuwe velgen voor je Tweedehands te kopen. Nadelen van nieuwe velgen: Er zit maar een nadeel aan nieuwe velgen kopen voor je Tweedehands , het is duur. Behalve de aanschafprijs zijn er geen echte nadelen te bedenken, de velg is nieuw, van uitstekende kwaliteit en zal er op en schitterend uitzien. Nadelen 2dehands velgen: tweedehands velgen hebben enkele nadelen, de voornamste is misschien wel dat ze niet nieuw zijn. 2dehands velgen zien er niet altijd even mooi uit, soms is er schade te waar te nemen op de velg of is er verkleuring opgetreden. Een ander nadeel kan zijn dat je op een tweede hands velg vrijwel nooit garantie hebt. Aarzel je tussen een gloednieuwe en tweede hands velg, dan is het vaak beter een gloednieuwe velg aan te schaffen. Buizinig je liever wat geld (vaak ten koste van de kwaliteit) dan is een 2dehands velg de betere keuze.

Een kras op je Tweedehands is natuurlijk verschrikkelijk. Niemand wil schade aan zijn auto maar soms kom je bij je auto en zie je dat er een kras is. Deze kras kan door een ander veroorzaakt zijn maar ook door jezelf. Hoe vervelend het ook is, gelukkig zijn er wel een paar oplossingen die je auto weer mooi kunnen maken. Tref je een smalle kras aan dan kan je deze in sommige gevallen met weinig moeite een speciale wax wegwrijven. Maar als de kras diep zit of vrij groot is dan heeft de speciale wax meestal niet zoveel zin. In dat geval zul je de kras moeten vullen met een vuller. Hiervoor bestaan van speciale stiften. Deze kleur gaat waarschijnlijk nooit exact hetzelfde zijn als de overige kleur op de Tweedehands . Wil je het beste eindresultaat dan kan je de kras laten spuiten bij een dealer. Dit is de meest prijzige mogelijkheid maar geeft meestal wel het mooiste eindresultaat. Is de kras zo diep dat er echt een deuk in zit dan is een bezoek aan de autogarage de enige oplossing om er vanaf te komen. Een eenvoudige stelregel is dat hoe dieper de kras hoe kostbaarder en lastiger deze te maken is. Ook als de krassen langer zijn, zijn moeilijker te verwijderen dan kleine krassen. Indien de kras op de kunststof onderdelen van de auto zit is reparatie vaak extra lastig. Bij een autogarage kunnen ze de kras opvullen en voor een groot deel weghalen al is het soms beter om het kunststof onderdeel te vernieuwen.

Onderhandelen bij de aankoop van een Tweedehands kan je flink voordeel opleveren. Onderhandelen wordt vaker gedaan bij gebruikte auto’s. Maar ook bij aankoop van een gloednieuwe Tweedehands is onderhandelen nuttig. We gaan er nu even gemakshalve vanuit dat je van plan bent een gebruikte Tweedehands te kopen. Bij het onderhandelen moet je niet vergeten dat de verkoper ervan uitgaat dat jij de auto waarschijnlijk wil hebben. Anders kom je niet kijken. Daarnaast wil de verkoper zijn Tweedehands maar wat graag verbestelt (anders had deze hem zelf wel gehouden). Veel mensen gaan er ten onrechte vanuit dat de verkoper sterker staat dan de koper, het tegendeel is echter meestal waar. Een auto van de hand doen kan een moeilijken langzaam proces zijn wat meerdere weken of zelfs maanden kan duren. Een auto kopen kan snel en daarnaast heeft de koper veel keuze. Ga je onderhandelen houd bovengenoemde goed in gedachte en begin met het grondig onderzoeken van de Tweedehands . Bekijk alles tot in detail op zoek naar minpunten. Een krasje, een plekje een vlekje op de bekleding een kapot knopje of lampje het is allemaal belangrijk. Zeg zo min mogelijk tegen de verkoper, begin zeker niet direct met 'zo dat is een mooie auto' of iets in die geest. Nadat je minpunten hebt gevonden kijk dan rustig verder naar zo veel mogelijk. Open de motorkap en druk de auto een keer in om te kijken of je rare dingen hoort of ziet en zelfs als je er niets van weet, kijk erbij alsof je een monteur bent. Laat je niet afleiden en als je denkt dat de verkoper je aandacht wil afhalen van een bepaald onderdeel dan vergt dit meestal juist extra aandacht. Maak een proefrit zonder muziek met open ramen om alles van de Tweedehands goed te kunnen horen en zeg vervolgens dat je twijfelt. De verkoper zal vragen waarom, jouw antwoord is uiteraard dat de prijs te hoog is, veel te hoog. De verkoper zal het niet eens zijn, dit is het juiste moment om enkele minpunten onder de aandacht te brengen. Als de verkoper niet gelijk de prijs laat zakken zeg dan dat je minder geeft voor de auto, rond de 20% of 30% minder dan de vraagprijs. Je wilt ook vooraf de prijs weten van vergelijkbare autos die te koop staan, zodat je dat als argument kan gebruiken. De verkoper zal nu de prijs willen opdrijven door van alles op te noemen waarmee de auto perfect is. Na dit korte promotieverhaal vertel je nog wat andere opvallendheden. Zoek samen een middenweg. De kleur was het toch ook niet helemaal. Dit is vaak het moment waarop je alsnog een prijs hoort van de verkoper, hierop speel je in door 5% eraf te halen en zeggen dat je dan de koop bezegld hebt. Kom je niet onder je maximum uit doe het dan niet en zeg dan dat je wel interesse hebt maar maar dat je nog bij andere auto’s gaat kijken. Vaak maakt de verkoper dan toch nog concessies, zo niet dan kan je afspreken dat je later laat weten of de andere auto het is geworden of dat je toch deze wil kopen.

Comments

Add Comment

Please login to add comments!